Prolog
Akcie - Aktuality
Fotogaléria
Iné aktivity
UL lietanie
Kalendár
Odkazy
Kontakt

QRCode
Ine aktivity
Iné aktivity

10.3.2008

V druhej polovici marca preletel Martin z letiska Prievidza od firmy Aerospool nové UL lietadlo WT-9 Dynamic na letisko Brno-Tuřany, ktoré sa stane jeho materským. Jedná sa o kompozitový výrobok, ktorý ako jeden z mála má za sebou kompletné aeroelastické aj vývrtkové testy. Zákazník sa môže rozhodnúť pre verziu s pevným,alebo hydraulicky zatváraným podvozkom. Pritom už za základnú cenu dostane plne letuschopné lietadlo vybavené motorom Rotax 912 UL s výkonom 80 Hp. Lietadlo je tiež vybavené padákovým záchranným systémom aktivovaným raketovým motorom Ballistic Recovery Systems (BRS).

WT 9 Dynamic - Technické informácie

Rozmery a hmotnosť

Výkony

Rozpätie

9,00 m

Minimálna rýchlosť

60 km/hod

Dĺžka

6,40 m

Rýchlosť s klapkami

135 km/hod

Výška

2,00 m

Cestovná rýchlosť

220 km/hod

Šírka kabíny

1,15 m

Maximálna rýchlosť

270 km/hod

Objem nádrží

75,00 l

Stúpavosť

7 m/s

Prázdna hmotnosť

259,00 kg

Dolet

1200 km

Údaje platia pre lietadlo v kategórii UL.









WT-9 Dynamic






Let do Prievidze

9.5.2008 sme leteli s Martinom z Ružomberka do Prievidze s Dynamikom na servis po 25 hodinách. Pred odletom z LZRU bola hustá hmla, tak sme čakali, pokým sa hmla roztrhá a do prvej vačšej diery sme odštartovali. V pár desiatkách metroch už bolo nádherné slnečné počasie, avšak pri zemi stále hmla až takmer po LZPE. Letisko ako aj sama Prievidza a okolie bolo úplne čisté. Servisná prehliadka bola naplánovaná až do 15 hodiny, tak sme sa vydali na obhliadku Prievidze a zámku Bojníc. Okolo 16 hodiny sme odštartovali za pekného počasia naspäť do LZRU.



hmla nad LZRU


Ružomberok


Ružomberok


Veľká Fatra


dolu je Martin


dolu je Martin


smer LZPE


skončila hmla


Prievidza


LZPE


liaheň Dynamikov


Bojnice


Bojnice


Veľká Fatra


Veľká Fatra


Málinô Brdo


Ružomberok


LZRU

Gril party na letisku Brno-Tuřany

Nemôžem nespomenúť jednu vydarenú akciu, ktorá sa konala dňa 28.6.2008 na letisku Brno-Tuřany a organizovala ju ako skúsený a profesionálny organizátor podobných, veľmi oblúbených akcií firma Blue Sky Service. Akcia sa uskutočnila v rámci začiatku prázdnin a súčasne kolaudácie novovybudovanej "občerstvovne" pri úli číslo 6. Ako to dopadlo? Myslím, že akýkoľvek komentár je zbytočný, ku tomu nieje čo dodať, pozrite si fotky!!!































8.7.2008

Nový stroj Cirrus SR-22 Turbo má miesto v hangári spoločnosti Blue Sky Service s.r.o. už dlhší čas, ale nakoľko bol kupovaný zo zahraničia, bolo potrebné previesť množstvo administratívnych úkonov, vrátane novej imatrikulácie a registrácie leteckým úradom. Všetko úspešne prebehlo a nový stroj je možné predstraviť v plnej kráse a prevádzkovať.

Cirrus SR-22 Turbo - Technické informácie

Rozmery a hmotnosť

Výkony

Rozpätie

11,68 m

Minimálna rýchlosť

111 km/hod

Dĺžka

7,92 m

Dostup

7620 m

Výška

2,71 m

Cestovná rýchlosť

330 km/hod

Šírka kabíny

1,24 m

Maximálna rýchlosť

405 km/hod

Objem nádrží

348,00 l

Stúpavosť

7,1 m/s

Prázdna hmotnosť

1052,00 kg

Dolet

1713 km

Cirrus SR-22 Turbo

Letecký deň CIAF 2008

V dňoch 6.-7.9.2008 sa konal na letisku Brno-Tuřany 15.ročník Czech International Air Fest. Toho roku vyšlo aj počasie, a tak aj návštevnost bola vysoká, až 30 000 divákov, ktorí sa mali na čo pozerať.































Let Cirrusom SR-22 z Brna do Popradu a nazad

11.10.2008 sme s Martinom a dvomi kamarátmi podnikli na lietadle Cirrus SR-22 pracovný let z Brna do Popradu a nazad. Podmienky pre let boli zo začiatku veľmi zlé (plánovaný štart o 9.00), ale po obede sa situácia zlepšila, tak sme o 13.30 odštartovali. Let prebiehal vo vyššej letovej hladine nad úrovňou inverznej oblačnosti, ktorá sa časom aj tak rozpadla a boli dobré podmienky na fotografovanie. Späť sme sa vracali až večer, kedy už to na fotenie nebolo.Tu je niekoľko fotografií na ukážku.



















































Let Cirrusom SR-22 Brno - ostrov Elba - Brno

19.10.2008 let Brno - ostrov Elba - Brno. Martin a Jiří Dostál, Cirrus SR-22. Prelet Álp v oblasti Matterhornu.





















Doletná 2008

Dňa 29.11.2008 usporiadala spoločnosť Blue Sky Service, s.r.o. v príjemnom prostredí reštaurácie Havana v Brne–Líšni oficiálne ukončenie leteckej sezóny 2008 pod názvom "Doletná 2008". Dovoľujem si tvrdiť, že akékoľvek komentáre na vrub organizátorov sú zbytočné (okrem tých pochvalných), s ohľadom na ích dlhodobú prax v organizovaní podobných akcií. Bolo to opäť jedno na jedničku zorganizované a veľmi príjemné posedenie s príjemnými ľuďmi, zapálenými pre spoločnú vec, ktorá sa volá lietanie. A tak už len predkladám zopár fotografií na dokreslenie a nech žije "Rozletná 2009" !!





















Rozletná 2009

Dňa 25.4.2009 usporiadala spoločnosť Blue Sky Service, s.r.o. v objektu kynologického klubu v Brne-Šlapaniciach akciu ku oficiálnemu zahájeniu leteckej sezóny 2009. Po dlhšom čase sa akcia uskutočnila inde, ako už tradične v reštaurácii Havana v Líšni a čo bolo hlavnou zmenou, že sa konala pod holým nebom. Bola to naozaj príjemná a vítaná zmena, nakoľko aj počasie vyšlo na jednotku. Na priblíženie atmosféry pridávam niekoľko fotografií.































Doletná 2009

Čas veľmi rýchlo uteká a tak prišiel aj deň oficiálneho ukončenia leteckej sezóny 2009. Pri tejto príležitosti usporiadala spoločnosť Blue Sky Service, s.r.o. dňa 7.11.2009 v objektu kynologického klubu v Brne-Šlapaniciach spoločné posedenie. Nakoľko sa akcia poridala už v pomerne pokročilom ročnom období, posedenie nebolo vonku, ale v budove kynologického klubu. Na priblíženie atmosféry opät niekoľko fotografií.





















L29 Delfín

V nedeľu 27.12.2009 som dostal ponuku na akrobatický let na cvičnom prúdovom lietadle L29 Delfín na letisku Brno Tuřany u spoločnosti Blue Sky Service. Kedže takáto ponuka nebýva bežná, veľmi som sa jej potešil a to, čo sa dialo počas celého letu, to je len veľmi tažko popísať, je to jedným slovom zážitok. Pridávam niekoľko fotografií z predletovej prípravy. Moje poďakovanie patrí kamarátom z BSS.