Prolog
Akcie - Aktuality
Fotogaléria
Iné aktivity
UL lietanie
Kalendár
Odkazy
Kontakt

QRCode
Akcie - Aktuality
Akcie - Aktuality



Obry Gôtovany 2017 letisko Jasná - Gôtovany.

V dňoch 3. a 4.6. sa konal 21. ročník akcie Obry. Prihlásených bolo 75 účastníkov s 90 modelmi, takže bolo naozaj na čo pozerať. Vďaka peknému počasiu sa zišlo aj veľa divákov. Ďakujeme všetkým, kto sa akýmkoľvek spôsobom spolupodielali na zdarnom priebehu tohoto podujatia a tešíme sa o rok opäť na známom mieste.

Ďaľšie fotky tu









Otvorenie Liptovského modelárskeho neba 2017 - letisko Jasná - Gôtovany.

Dňa 6.5.2017 sa uskutočnila na letisku Jasná v Gôtovanoch prvá z plánovaných akcií nazvaná „Otvorenie liptovského modelárskeho neba 2017“, kde sme symbolicky zahájili tohoročnú modelárskú a leteckú sezónu.



Všetko dobré do nového roku 2016 želá kamarátom a priateľom admin




Zatváranie Liptovského modelárskeho neba 2016 - letisko Jasná - Gôtovany.

Posledná akcia roku 2016 nazvaná „Zatváranie neba“, je úspešne za nami. Tradične to bola akcia vydarená a hodná dôstojnej rozlúčky s modelárskou sezónou. Účastníkov bolo dostatok, guláš výborný a počasie? No to sme predsa dopredu objednali, takže si pozrite už len žiaľ Bohu spomienky v podobe fotografií a tešme sa na čo iné, ako na začiatok sezóny 2017.

Ďaľšie fotky tu


Obry Gôtovany 2016 letisko Jasná - Gôtovany.

V dňoch 4. a 5. 6. sa konal už 20.jubilejný ročník akcie Obry. Akcia bola pripravená čiastočne odlišným spôsobom ako po minulé roky a jej súčasťou bolo aj oficiáne otvorenie letiska Jasná pre medzinárodnú prevádzku. Prihlásených bolo 75 účastníkov s 90 modelmi, takže bolo naozaj na čo pozerať. Vďaka peknému počasiu sa zišlo aj veľa divákov. Ďakujeme všetkým, kto sa akýmkoľvek spôsobom spolupodielali na zdarnom priebehu tohoto podujatia a tešíme sa o rok opäť na známom mieste.

Ďaľšie fotky tu





Otvorenie Liptovského modelárskeho neba 2016 letisko Jasná - Gôtovany.

Dňa 7.5.2016 sa uskutočnila na letisku Aerodrome Jasná pri Gôtovanoch prvá z plánovaných akcií nazvaná „Otvorenie liptovského modelárskeho neba 2016“, kde sme symbolicky zahájili tohoročnú modelársku a leteckú sezónu. Súčasťou podujatia bolo aj pravidelné jarné školenie o bezpečnosti a nových letiskových predpisoch. Počasie nám celkom prialo, účastníkov bolo dosť, a tak akcia splnila naše očakávania. Bolo na čo pozerať a samozrejme chutil aj pripravený kotlíkový guláš.


Všetko dobré do nového roku 2016 želá kamarátom a priateľom admin



Silvestrovské polietanie 2015.

Na Silvestra doobedu sme sa stretli na letisku Jasná. Treba dodať, že to bolo v hojnom počte, čo “zapríčinilo” nádherné, aj keď mrazivé počasie. Pri dobrej kapustnici, debate a samozrejme aj lietaniu sa však na zimu veľmi rýchlo zabúdalo.



Zatvorenie liptovského modelárskeho neba 2015 letisko Jasná - Gôtovany.

Posledná plánovaná akcia roku 2015 nazvaná „Zatvorenie liptovského modelárskeho neba“, sa konala 10.10.2015. Napriek pomerne chladnému a zamračenému počasiu sa podarilo zorganizovať pekné podujatie so slušnou účasťou. Podujatím sme síce formálne uzatvorili sezónu, ale modelári predsa lietajú celý rok. Takže ešte sa stretneme.



F5J 2015 Gôtovany.

Dňa 26.7.2015 sa konala v Gôtovanoch súťaž seriálu MS modelov kategórie F5J. Tu je niekoľko fotografií. Počasie za jedna, organizácia tiež.



Gôtovany 2015.

V dňoch 6. a 7. 6. sa konal už 19.ročník populárnej akcie Obry 2015, ktorú možno bez nadsázky nazvať modelárskym sviatkom už nielen na Liptove. Akcia bola veľmi dobre pripravená, dostatočný počet účastníkov ako aj divákov, počasie na jedničku, to boli Gôtovany 2015. Ďakujeme všetkým, kto sa akýmkoľvek spôsobom spolupodielali na zdarnom priebehu tohoto podujatia a tešíme sa o rok opäť na známom mieste.






Obry Gôtovany 2015 letisko Jasná - Gôtovany.

V dňoch 6.-7.6.2015 sa uskutoční na letisku Jasná v Gôtovanoch tradičné modelárske podujatie „Obry Gôtovany 2015“. Po oba dni budete mať možnosť vidieť bohatý program plný letových ukážok leteckých modelov.Pozývame všetkých priaznivcov, priateľov, starých aj mladých, príďte sa podeliť s nami o naozaj nevšedné modelárske zážitky.Počasie máme objednané na vyšších miestach.


Otvorenie Liptovského neba 2015 letisko Jasná - Gôtovany.

Dňa 4.5.2015 sa uskutočnila na letisku Jasná v Gôtovanoch prvá z plánovaných akcií nazvaná „Otvorenie liptovského neba 2015“, kde sme symbolicky zahájili tohoročnú modelársku a leteckú sezónu. Počasie nám príliš naklonené nebolo, ale akcia aj tak splnila naše očakávania. Bolo na co pozerať a samozrejme chutil aj pripravený kotlíkový guláš.




Všetko dobré do nového roku 2015 želá kamarátom a priateľom admin





Zatvorenie Liptovského neba 2014 letisko Jasná - Gôtovany.

Posledná plánovaná akcia roku 2014 nazvaná „Zatvorenie Liptovského neba“, sa konala 4.-5.10.2014. Bolo to veľmi pekné podujatie, ktorého priebeh nemohlo narušiť ani napriaznivé počasie vďaka veľmi dobrej organizácii. Stále sa dačo dialo a bolo na čo pozerat ať už to bolo na ploche letiska, alebo v hangári, akcia nemala hluchého miesta. Za to patrí veľká vďaka organizátorovi a súčasne sponzorovi Ivanovi Michálekovi, ktorému úspešne sekundoval Igor Labuzík a spol. Ďakujeme a tešíme sa na sezónu 2015.






Zatvorenie Liptovského neba 2014 letisko Jasná - Gôtovany.

V dňoch 4.-5.10.2014 sa uskutoční na letisku Jasná v Gôtovanoch modelárske podujatie „Zatvorenie Liptovského neba 2014“. Pozývame všetkých modelárov, príďte sa spoločne s nami rozlúčiť s uplynulou modelárskou sezónou.


Retroklání 2014.

V dňoch 27.-29.7.2014 sa konala na letisku Jasná veľmi pekná akcia nazvaná „Retroklání 2014“. Bola to súťaž historických vetroňov, ktorých predlohy boli vyrábané do roku 1960. Súťaž bola organizovaná v spolupráci s LMK Bolatice a bol to vlastne prvý skúšobný ročník poriadaný na Slovensku. Zišlo sa 11 makiet historických vetroňov a bolo na co pozerať. Tešíme sa na prípadné pokračovanie v budúcej sezóne.



Gôtovany 2014.

Máme za sebou už osemnásty ročník populárnej modelárskej akcie Obry Gôtovany 2014. Čím bol charakteristický? Bolo pekné počasie, bezchybná organizácia, dostatok modelov aj letových ukážok. Len jeden nedostatok sa predsa len vyskytol, a to nedostatočný počet divákov. Či už bola na vine slabá propagácia, alebo nevhodný termín, to už asi tažko zjistíme, ale treba sa do budúcnosti aj týmto problémon zaoberať. Nech teda žije ročník 2015.





Obry Gôtovany 2014 letisko Jasná - Gôtovany.

V dňoch 7.-8.6.2014 sa uskutoční na letisku Jasná v Gôtovanoch tradičné modelárske podujatie „Obry Gôtovany 2014“. Po oba dni budete mať možnosť vidieť bohatý program plný letových ukážok leteckých modelov.Pozývame všetkých priaznivcov, priateľov, starých aj mladých, príďte sa podeliť s nami o naozaj nevšedné modelárske zážitky.Počasie máme objednané na vyšších miestach.


Brigáda na letisku 12.04.2014.

V sobotu 12.4.2014 sa konala brigáda na letisku Jasná. Zišli sme sa v hojnom počtu, a tak sme aj spravili poriadny kus roboty. Očistili celý okraj dráhy od prerastajúcej trávy, očistili a natreli striešky vymedzujúce dráhu, pozametali hangár, osadili sme informačnú tabuľu a nakoniec aj opiekli klobásu a polietali si. Počasie bolo síce chladné, ale aj slniečko sa na nás usmialo.



Retroklání 2014.

Z iniciatívy modelklubu Bolatice a nášho modelklubu Liptov sa uskutoční v tomto roku 27.-29.6.2014 prvá časť stretnutia a preteku obrích makiet historických vetroňov aj u nás na letisku Gôtovany. Podrobnosti ku tejto nevšednej akcii nájdete na www.hexemodel.sk





Privítanie roku 2014.

Opäť sa vymenil rok s rokom, sme o dačo starší, ale duchom dúfam stále ešte mladý do tej miery, aby nás ať už z pohodlnosti alebo z iných nemenej závažných dôvodov opustil záujem o modelárstvo a všeobecne lietanie. S rôznymi predsavzatiami a v dobrej nálade sme sa presunuli pred polnocou 31.12.2013 do priestoru Za skalkou, kde sa konala spoločná oslava privítania roku 2014. Tu bol prekrásny ohňostroj a vstup do nového roku bol naozaj dôstojný a príjemný.

Všetko dobré do nového roku 2014 želá kamarátom a priateľom admin



Gôtovany 2013.

V dňoch 1. a 2. 6. sa uskutočnil na letisku Jasná pri Gôtovanoch už sedemnásty ročník najpopulárnejšej modelárskej akcie na Slovensku "Obry 2013". Počasie pred začiatkom akcie nedávalo príliš nádeje na to, že ku nám bude milosrdné, ale nakoniec všetko vyšlo k plnej spokojnosti. Je pravda, že účasť pilotov bola do určitej miery ovplyvnená počasím, ktoré panovalo v predchádzajúcich dňoch, ale aj tak sa bolo na čo pozerať a program nemal žiadne hluché miesta. Akcia bola veľmi dobre pripravená a ďakujeme všetkým účastníkom, tým kto sa akýmkoľvek spôsobom podielali na zdarnom priebehu tohoto podujatia a tešíme sa o rok opäť na známom mieste.






Obry Gôtovany 2013 letisko Jasná - Gôtovany.

V dňoch 1.-2.6.2013 sa uskutoční na letisku Jasná v Gôtovanoch už tradičné modelárske podujatie nazvané „Obry Gôtovany 2013“. Po oba dni budete mať možnosť vidieť bohatý program plný letových ukážok leteckých modelov. Počasie máme dopredu objednané. Pozývame všetkých priaznivcov, priateľov, starých aj mladých, príďte sa podeliť s nami o naozaj nevšedné modelárske zážitky.





Otvorenie liptovského neba 2013 letisko Jasná - Gôtovany.

Dňa 18.5.2013 sa uskutoční na letisku Jasná v Gôtovanoch prvá z plánovaných akcií nazvaná „Otvorenie liptovského neba 2013“, kde symbolicky zahájime tohoročnú modelársku a leteckú sezónu. Pozývame všetkých členov a priaznivcov.





Privítanie nového roku 2013

Rok 2013 prišiel v sprievode veľkých ohňostrojov a petárd, ale bol aj poznamenaný smutnou udalosťou. Ale v živote už to tak chodí a ide sa ďalej. Budeme očakávať, čo nám prinesie a radovať sa z každého nového dňa. Prajem všetkým priateľom a známym veľa zdravia, šťastia a dobrej pohody.

Vianočná kapustnica vo firme Allform u Cyra Fogaša 12.12.2012.

S blížiacim sa záverom roka sme obdržali pozvanie na posedenie pri Vianočnej kapustnici do firmy Allform od jej majiteľa pána Cyra Fogaša. Posedenia sa zúčastnili ludia, ktorí majú čo spoločné s lietaním, či veľkým, alebo modelárskym. Všetko sa odohrávalo vo veľmi príjemnom prostredí, pohostenie bolo na jedničku a tak nečudo, že čas tak rýchlo utekal. Záverečné ďakujeme patrí ako majiteľovi firmy, tak aj všetkým, krorí sa na príprave podielali.


Valné zhromaždenie Modelklubu liptov 8.12.2012.

Dňa 8.12.2012 sa konalo valné zhromaždenie Modelklubu liptov v priestoroch Národnej diaľničnej spoločnosti v Demänovej. Bola tak oficiálne ukončená a zhodnotená podľa regulí modelárska sezóna 2012 a prijaté plány na sezónu 2013.


Zatváranie neba 2012 letisko Jasná - Gôtovany.

Posledná akcia roku 2012 nazvaná „Zatváranie neba“, je úspešne za nami. Tradične to bola akcia vydarená a hodná dôstojnej rozlúčky s modelárskou sezónou. Účastníkov bolo dostatok, guláš výborný a počasie? No to sme predsa dopredu objednali, takže si pozrite už len žial bohu spomienky v podobe fotografií a tešme sa na čo iné, ako na začiatok sezóny 2013.






Pozvánka na Zatváranie neba 2012

V dňoch 15. a 16.9.2012 sa uskutoční na letisku Jasná v Gôtovanoch posledná akcia roku 2012 nazvaná „Zatváranie neba 2012“, kde sa symbolicky rozlúčime s tohoročnou modelárskou sezónou. Pozývame preto všetkých modelárov a priaznivcov na stretnutie. Príchod na podujatie je možný už v piatok.

Gôtovany 2012.

V dňoch 2. a 3. 6. sa konal na letisku Jasná pri Gôtovanoch ďaľší ročník populárnej akcie Obry 2012. V piatok 1.6.počasie bolo skôr na rybačku, ako na lietanie s modelmi, ale v sobotu už napriek zime a dosť silnému vetru akcia úspešne začala. Zima síce ovplyvnila počet divákov, ale aj tak sa ích tu zišiel celkom pekný počet. Nedeľa už bola v znamení slnka a tepla tak, ako meteorológovia sľubovali, takže bola spokojnosť ako na strane divákov, tak aj na strane usporiadateľa. Škoda len, že niektorí účastníci už v sobotu večer odišli, takže program bol o čosi chudobnejší. Akcia bola velmi dobre pripravená a ďakujeme všetkým, kto sa akýmkoľvek spôsobom spolupodielali na zdarnom priebehu tohoto podujatia a tešíme sa o rok opäť na známom mieste.






Privítanie nového roku 2012

Privítanie roku 2012 bolo dosť pod vplyvom ochorenia môjho psíka Basca, no napriek tomu bolo pekné a v kruhu tých najmilších. Ohňostroje sme pozerali síce len z domu, ale bolo sa na čo pozerať. Ďakujem týmto za spoločnosť všetkým zúčastneným!

"Zatváranie neba 2011" letisko Jasná - Gôtovany.

V dňoch 17. a 18.9.2011 sa uskutočnila na letisku Jasná v Gôtovanoch posledná z plánovaných akcií nazvaná „Zatváranie neba“, kde sme sa symbolicky rozlúčili s tohoročnou modelárskou a leteckou sezónou. Účasť na tomto podujatí bola o niečo menšia ako po iné roky, ale gulážu aj klobások bolo pre všetkých, nielen lietajúcich účastníkov, ale aj sympatizujúcich divákov. Počasie nám tiež žičilo, takže máme opäť za sebou jednu peknú akciu a ďakujeme všetkým, ktorí prišli pomôcť aj povzbudiť.


Klubová akcia „Lietajte s nami“ na letisku Jasná

V dňoch 20.- 21.8.2011 sa konala na letisku Jasná ďaľšia z plánovaných akcií nazvaná „Lietajte s nami“. Účasť na tomto podujatí nebola ničím limitovaná, jednoducho donies si lietajúci aparát, dodržiavaj pravidlá lietania a lietaj. Bola to teda jedna z pohodových akcií, navarili sme kotlík gulážu, ktorý podla reakcií zúčastnených chutil a aj počasie bolo presne podľa objednávky. Ďaľšia akcia nedá na seba dlho čakať, lebo 17.- 18.9.2011 nasleduje tradičné „Zatváranie neba“. Tešíme sa na bohatú účasť.


Klubové lietanie 9.-10.7.2011 - Gôtovany.

Kedže s príchodom víkendu 9.-10.7.2011 bolo konečne avizované pekné a horúce letné počasie, dohodli sme sa na spoločnom lietaní počas týchto dní. Počasie naozaj vyšlo tak, ako bolo predpovedané, takže akcia dopadla k plnej spokojnosti všetkých. Niekoľko fotografií ako dôkaz následuje.


Gôtovany 2011.

V dňoch 4. a 5.6. sa úspešne uskutočnila na letisku Jasná pri Gôtovanoch už tradičná akcia "Obry 2011", ktorá právom patrí k modelárskym sviatkom už nie len na Liptove, ale na celom Slovensku. Akcia bola veľmi dobre pripravená, účastníkov dostatok, počasie okrem soboty poobede na jedničku a určite aj množstvo spokojných divákov, to boli Gôtovany 2011. Ďakujeme všetkým, kto sa akýmkoľvek spôsobom spolupodielali na zdarnom priebehu tohoto podujatia a tešíme sa o rok opäť na známom mieste.


Výročná schôdza modelárskeho klubu

Dňa 4.2.2011 sa konala výročná členská schôdza modelárskeho klubu Liptov v peknom prostredí privátnej vinárničky v Demänovej.






Privítanie nového roku 2011

Rok 2011 sme privítali na mieste možno trocha netradičnom, ale pre našu činnosť a spoločnú záľubu typickom. Medzi kamarátmi bolo rozhodnuté, že oslava príchodu roku 2011 bude na letisku Jasná v Gôtovanoch. Zišli sme sa už v dopoludňajších hodinách, aby sme mali čas aj na lietanie s modelmi a poobede prebiehaly debaty na modelárske témy s konzumáciou množstva dobrôt. O tom, že to bolo dobré rozhodnutie netreba pochybovať, a to, že nás bolo pomenej bolo určite aj tým, že takáto zimná akcia tu bola prvýkrát a vlastne na skúšku. Tí, čo sme boli určite neľutujeme, lebo sme tu mali všetko, vrátane pekného ohňostroja. Ako sa patrí, akciu sme ukončili 24 hodín po začatí. Poďakovanie patrí majiteľovi letiska Mirovi Tomovi.

Všetko dobré, veľa zdravia a elánu do lietania praje všetkým priateľom a kamarátom admin.

Silvester 2010


Stavba polomakety modelu vetroňa ASK-18.

V letě 2010 mi bola ponúknutá kamarátom modelárom Jarom Parízkom možnosť postaviť polomaketu dnes už historického vetroňa vyrábaného nemeckou firmou Schleicher ASK-18 v 70.tych rokoch.Takáto ponuka sa samozrejme neodmieta, a tak som si začiatkom jesene odvážal zo Senice vyfrézované všetky rebrá do krídla a kormidiel, pekne urobený laminátový trup, prípravok na lepenie hlavného nosníka krídla, vytlačený stavebný výkres 1:1 a plnú hlavu užitočných rád pre samotnú stavbu. Moc som sa na stavbu tešil, a tak všetky prípravy a zháňanie stavebného materiálu prebehlo veľmi rýchlo. Počas stavby som síce rýchlo prišiel na to, že veľkosť štandartnej panelákovej kuchyne nieje príliš vhodná na stavbu modelu s rozpetím tri aj pol metra, ale keď je vôla, tak rozmery nie sú dôležité. Momentálne som so stavbou v záverečnom štádii, niektoré finálne práce ako farebné nástreky trupu a koncov krídla som nútený odložiť až na jar, keď budem môcť použiť balkón. Niekoľko fotografií zo stavby nájdete v sekcii Fotogaléria - ASK-18

Uverejnenie ďaľších aktivít okolo tohoto modelu budem priebežne doplňať.



Oslava narodenín Mira Tomu.

Nedeľa 26.9.2010 bola opäť v znamení otvoreného hangáru na letisku v Gôtovanoch, aj keď zmyslom a účelom tejto akcie bolo niečo iné ako tradičné modelárske lietanie. Na túto akciu sme totiž boli všetci pozvaný jediným človekom a organizátorom, ktorým bol náš kamarát pán Miroslav Toma, ktorý sa dožil významného jubilea. Koľko to bolo nenapíšem, z fotografií sa to dá poznať. Takže Miro ešte raz ďakujeme za príjemne strávenú nedeľu v kruhu dobrých ludí, pri dobrej hudbe, jedle a pití.

Zatváranie neba 2010 letisko Gôtovany.

V dňoch 18.a 19.9.2010 sa uskutočnila na letisku v Gôtovanoch akcia nazvaná „Zatváranie neba“, kde sme sa symbolicky rozlúčili s tohoročnou modelárskou a leteckou sezónou. Ako už tradične sa tu zišlo pomerne veľa nielen lietajúcich účastníkov, ale aj sympatizujúcich divákov. Počasie nám tiež žičilo, takže máme opäť za sebou jednu peknú akciu.

Gôtovany 2010.

V dňoch 12. a 13. 6. sa úspešne uskutočnila nádherná akcia "Obry 2010", ktorú možno bez nadsázky nazvať modelárskym sviatkom na Liptove. Akcia bola veľmi dobre pripravená, účastníkov dostatok, počasie okrem sobotného nočného extempore na jedničku a určite aj množstvo spokojných divákov, to boli Gôtovany 2010. Ďakujeme všetkým, ktorý sa akýmkoľvek spôsobom spolupodielali na zdarnom priebehu tohoto podujatia a tešíme sa o rok opäť na známom mieste.


Príprava na Gôtovany 2010 II.

Termín druhej brigády 15.5.2010 sa vďaka počasiu podarilo dodržat na poslednú chvíľu, lebo počasie vydržalo akurát do jej ukončenia a nasledujúce dni bez ustania pršalo a bola zima. Táto brigáda bola „vylepšená“ aj o varenie gulážu, ktorý všetkým prišiel veľmi vhod. Pracovné nasadenie účastníkov bolo opäť na jedničku a robota išla pekne od ruky.


Príprava na Gôtovany 2010 I.

Termín poriadania podujatia “OBRY 2010“ sa veľmi rýchlo blíži, a tak je potrebné uviesť letisko Gôtovany do náležitého stavu. Preto bola zorganizovaná 17.4.2010 prvá brigáda, ktorej sa zúčastnilo pomerne veľké množstvo modelárov. Urobil sa poriadny kus roboty a samozrejme ani naše modely neostaly o hanbe. Nasledujúci termín brigády bol stanovený na 15.5.2010.


Posledné zimné lietanie

Posledný zimný deň 20.3.2010 k nám bol naozaj veľkorysý a zimu pripomínal už len sneh na horách. Padlo teda rozhodnutie ísť lietať na Jochy, nakoľko sme predpokladali, že lúka v Petre bude ešte kvôli vode nepoužiteľná. Veľa vody bolo síce aj na Jochoch, ale vďaka asfaltovej dráhe nám to až tak moc nevadilo a užili sme si aj príjemného slniečka.


Fašiangové posedenie v Dovalove

Od začiatku roku 2010 nám moc letových dní počasie nedoprialo, a tak využívame všetkých možností, ako sa stretnúť, posedieť a prípadne sa aj zabaviť. Toto všetko nám bolo ponúknuté pri návšteve Fašiangového posedenia v Dovalove, ktorého organizátorom bola Jednota dôchodcov. Ponúkam tu zopár fotografií a dovalovcom patrí veľké ĎAKUJEME !!!


Nesmelé začiatky roku 2010

V prvých dňoch a týždňoch roku 2010 sme sa len sporadicky venovali lietaniu, možno aj preto, lebo sa radikálne zlepšily podmienky pre lyžovanie v L.Porúbke – na Zapači. Tak sme viac navštevovali zjazdovku, ako naše „letisko“, lebo keď sa sneh roztopí lietanie ešte stále bude aktuálne na rozdiel od lyžovania.



Privítanie nového roku 2010

Opäť prišiel čas zmeny, čas výmeny kalendárov a či si to chceme priznať alebo nie, sme o rok starší. Za miesto posledného spoločného posedenia v tomto roku bola vybratá rodina kamaráta Jozefa Cholvadta, kde sme strávili príjemné chvíľky posedením pri dobrom vínku a debate. Pred polnocou sme sa presunuli do priestoru Za skalkou, kde sa konala spoločná oslava privítania roku 2010. Po ukončení sme sa vrátili do Cholvadtov a pokračovali spevom až do včasných ranných hodín. Čo dodat? Dobrô to bolo!!! Ďakujeme Cholvadtovcom za prichýlenie.

Všetko dobré, veľa spoločných akcií a nalietaných hodín všetkým kamarátom a priateľom želá admin.

Zatváranie neba - letisko Gôtovany

Aj sa trocha obávam prílišného šírenia tej najpotešujúcej správy akú sme si mohli priať, ale dúfam to nezakríknem a všetko sa bude uberať tým správnym smerom. Tou správou je, že sa blýska na lepšie časy a s velkou pravdepodobnosťou sa opäť stanú skutočnosťou modelárske stretnutia na letisku v Gôtovanoch. Aby sme si pripomenuli aké to bolo a vrátili sa na staré a dôverne známe miesta, tak modelári z L.Mikuláša pod vedením neúnavného dríča Miša Vlhu usporiadali 26.9.2009 akciu Zatváranie neba na spomínanom letisku, ktoré je veľmi pekne vynovené. Pozrite si teda zopár fotografií a tešme sa spoločne na rok 2010.





















Guláš Nižná Boca.

Dňa 22.9.2009 sme sa po krátkom dohovore dohodli, že nastal čas, aby sme sa stretli v nádhernej jesennej prírode a navarili si guláš. Miestom konania tejto peknej akcie bola chata na Nižnej Boci. Šéfkuchár Ďuro Matějka odviedol perfektnú prácu k plnej spokojnosti celého osadenstva. Paľo Rísik doniesol aj čosi na lietanie, takže to nemalo žiadnu chybu.













Pretek MS F5J v Liptovskom Hrádku.

Dňa 1.8.2009 sa konal v L.Hrádku pretek III.kola M.Slovenska modelov kategórie F5J. Tu je niekoľko fotografií. Výsledková listina je k dispozícii na Modelklub Žilina













Ospravedlnenie.

Chcel by som sa ospravedlniť za pomerne dlhý čas nefunkčnosti stránok aviatici, nakoľko sa akýsi neprajník a zlomyselný človek do týchto stránok nabúral a umiestnil tu škodlivý script. Preto z dôvodov ochrany celého servra bolo nutné urobiť opatrenia na jeho bezpečnost pred podobnými útokmi. Niečo málo fotiek z obdobia nefunkčnosti mám a dávam ích k nahliadnutiu v sekcii UL lietanie a Akcie.

SP F1E Liptovský Mikuláš

V dňoch 16.-17.5.2009 sa konal v L.Mikuláši pretek modelov F1E zaradený do seriálu svetového pohára 2009 pod názvom Liptov CUP. Usporiadateľom bol MK pri PKA L.Mikuláš. Keďže miesto konania nám bolo na dosah, bolo by hriechom pretek nenavštíviť, a tak sme boli pri tom. Bolo to naozaj pekné športové podujatie.


























Jar 2009

Jarné lietanie sa začalo tak trocha rozpačito, lebo počasie nebolo to, čo by sme potrebovali. Silný vietor a dážď si podávali ruky a moc priestoru pre našu činnost nám nedávali. Aj tak sme pár pekných dní na lúke prežili, zvlášť potom prvých májových. Opäť sa však opakuje problém, ak chceš mať dačo na web, tak si nafoť. Moc som toho nestihol, ale dávam do pozornosti aj zopár fotiek urobených z modelu prostredníctvom FCO.


























Začiatky lietania v roku 2009

Kedže nám tohoročná zima bola celkom priaznivo naklonená a umožnila nám venovať sa zimným športovým radovánkam, snažili sme sa toho niektorí v plnej miere využiť. Vyzerá to však, že s koncom februára prišiel aj koniec lyžovačky v L.Hrádku, a tak opät nastal čas lietania. Aby prechod k lietaniu nebol až taký násilný, našli sme spôsob ako sa plynulo k lietaniu od lyžovačky vrátiť. Aký, to si pozrite na fotkách.














Lyžovanie na Zapači

S novým rokom sa konečne dostavila aj pravá zima, aj keď nie so všetkým, čo ku nej patrí. Myslím tým sneženie, ale aspoň mrzne, čo je základnou podmienkou pre tých šťastnejších prevádzkovateľov lyžiarskych stredísk vlastniacich zasnežovanie, aby mohli vyrábať technický sneh a spustiť lyžiarske vleky. Tak sa stalo aj v Liptovskej Porúbke na Zapači. Lyžiarska sezóna sa pekne rozbehla a bolo by škoda toho nevyužiť. Však lietať môžeme vpodstate hocikedy, ale s lyžovaním to také jednoduché nieje. Vymenili sme teda modely za lyže a stretávame sa na veľmi pekne upravenej zjazdovke, kde nemusíme čakať vo fronte na vlek a polyžujeme sa čo kto vládze. Ako dobre sa nám večer doma po varenom vínečku zaspáva!!!
















Privítanie nového roku 2009

A je to tu, prvý odprezentovaný rok na týchto stránkach!!! Prešiel rok a je opäť čas bilancovania, nových predsavzatí a očakávania, čo nám prinesie rok 2009. Nemôžem samozrejme hovoriť za všetkých, ale dúfam budú so mnou súhlasiť, že odchádzajúci rok bol pre nás príjemným, priniesol nám veľa pekných spoločne strávených chvíľ, plných dobrej nálady a radosti z pobytu v prírode. Prajeme si do budúcnosti, aby nasledujúci rok bol aspoň taký ako minulý, aby nám dal zdravia, dačo modelárskeho vreckového a pokiaľ by bol ešte lepší, hádam aj to by sme vydržali. Záverečné chvíle dvetisíc ôsmeho roku sme strávili opäť spoločne a v dobrej nálade pri dobrom vínku s prianím, aby nám tá modelárska "posadnutosť" ešte dlho vydržala.

Všetko dobré, veľa spoločných akcií a nalietaných hodín všetkým kamarátom a priateľom želá admin.

Silvester 2008

11.12.2008 Boli sme u Ĺuba v krčme

Kedže nám počasie v poslednej dobe príliš nežičí, ale nad modelármi nemá šancu vyhrať, vymysleli sme si náhradný program. Ide sa utužovať kolektív a preberať modelárska latina, jednoducho hajde do krčmy. Nebolo by predsa od nás pekné, nepozrieť kamaráta tiež modelára, ktorý je tejto krčmy majiteľom. A tak sme spojili príjemné s užitočným.



001


002


003


004


005


006


007


008

Modelársky guláš 30.9.2008

Z iniciatívy nášho kamaráta Ďura Matějku sme prekročili svoj vlastný tieň a po dlhej dobe sme uskutočnili akciu nielen lietaciu, ale aj súvisejúcu s inými zručnosťami, v tomto prípade priamo kulinárskymi – varil sa guláš. Akcia prebehla na lúke v L.Petre a už podľa spokojných výrazov na tvárach účastníkov sa dá povedať, že bola úspešná. Tak ešte raz ďakujeme kuchárovi !!



001


002


003


004


005


006


007


008

Lietanie v Bodiciach 28.9.2008

V nedeľu 28.9.2008 sme navštívili naších kamarátov modelárov na ích novom letisku v Bodiciach . Bola tak príležitosť na spoločné lietanie a debatovanie o čom inom, ako o modelárčení, a to všetko nám v plnej miere doprialo po dlhom čase aj nádherné, slnečné počasie. Len toho času bolo akosi málo, dni sa už krátia a v najlepšom vraj treba prestať. Tak teda ďakujeme priatelia a určite ku Vám radi opäť prídeme.



001


002


003


004


005


006


007


008

Lietanie 14.8.2008 - L.Peter

Už celé dva mesiace nebola táto časť stránok aktualizovaná. Dôvodom bol okrem časových hlavne nedostatok fotografií, lebo práve tie patria k tomu, čo priťahuje návštevníkov na web. Prostý text toľko nezaujme. Žiaľ dodávateľov fotografií nemám (česť výnimkám, však Matejkovci) a na všetko sám nestačím. Tak aspoň toto.

Podarilo sa nám získať a pomôcť pri výuke lietania dvom adeptom- otec a syn Matejkovci, ktorí si už sami veselo poletujú s našou partiou a veľmi dobre ím to ide. Tak veľa úspechov chlapci!!



001


002


003


004


005


006


007


008

Lietanie 13.6.2008 - Jochy

Konečne sa mi podarilo dokončiť dva nové modely elektro akrobatov a došlo aj na zálet, aj keď počasie neveštilo nič dobré. Oba modely majú príjemné letové vlastnosti a v ničom (okrem zvukovej a pachovej kulisy) nezaostávajú za modelmi so spalovacím motorom. Rozpätie väčšieho je 1300mm, menšieho 1090mm, hmotnosti 1400 a 760g. Ešte bude treba doladiť zopár drobností a modely budú zaradené do „služby“.



001


002


003


004

Lietanie 7.6.2008

Dnešný deň bol tak trocha výnimočný, lebo bol premiérovým pre nášho nového začínajúceho lietača Ďura Matějku. Pravda, je to chlapec tak trocha už "jazdený", ale medzi nás určite patriaci a to nie len vekom.



001


002


003


004

Detský deň 31.5.2008 Uhorská Ves

Celkom vydarená akcia na hrisku v Uhorskej Vsi. Keď je možnosť urobiť deťom radosť, prečo nie. Zaslúženú pozornosť všetkých budil hlavne model historického lietadla P.Rísika



001


002


003


004

Lietanie od 22.3. do 14.5.2008

V tomto čase sme boli lietať približne 18x, a to väčšinou na lúke v L.Petre, pri družstve, ale aj v L.Mikuláši na svahu. Pretože fotografií mám k dispozícii dosť poskrovnu, dávam všetky z tohoto obdobia do jednej rubriky. Nechcem byť zlým prorokom, ale chodí nás lietať čím ďaľej tým menej, čo nás vytrvalcov veľmi mrzí. Dúfajme, že sa to v lete vylepší, čosi sa už rýsuje :-)



001


002


003


004


005


006


007


008


009


010


011


012

Lietanie 22.3.2008 - Jochy

Pretože som z Brna doviezol stavebnicu nového modelu Extra 260 Elektro a blížil sa príchod veľkonočných sviatkov a tým aj Martinov, mal som tak trochu naponáhlo, aby som model dovtedy stihol postaviť. Všetko však dobre dopadlo, počasie sa umúdrilo, a tak došlo aj na zálet tohoto krásneho lietadielka, ktoré nás milo prekvapilo aj svojimi letovými vlastnosťami. Je to plnokrvný akrobat v miniatúrnom prevedení. Celý zálet a naše nadšenie nám však akosi dalo zabudnúť na fotenie, takže fotky sú zatiaľ len statické, možno pribudnú aj z letu. Video



Extra 260 Elektro


Extra 260 Elektro


Extra 260 Elektro

Lietanie 24.2.2008

Príroda nás milo prekvapila, keď nám pripravila deň, ktorý by skôr patril medzi tie teplejšie jarné, a tak sme nezaváhali a rovno od nedeľňajšieho obeda utekali na slniečkom zaliatú lúku. Bolo nádherne teplo, len azda trocha priskoro na to, čo hovorí kalendár. Ona nám možno ešte zima ukáže rožky, ale jar sa aj tak blíži a s ňou aj čas na otázku: čo si robil v zime?



001


002


003

Lietanie 9.1.2008

Konečne k nám bolo počasie milosrdné a mohli sme uskutočniť prvé tohoročné lietanie. Účastníkov nás nebolo veľa (až dvaja), ale v duchu sme boli aj s tými, čo ostali z rôznych príčin doma. Bolo fajn, a čo zajtra? No predsa ideme lietať........



001


002


003


Začal sa nový rok 2008, ktorý nás našiel ako ináč v dobrej nálade s priateľmi modelármi a našimi "sponzorkami", pri dobrom vínečku. Polnoc, a tým aj príchod toho dvetisíc ôsmeho sme privítali pod šírym nebom vo svetle krásneho ohňostroja a stretli mnohých priateľov. Možno bolo aj zopár predsavzatí do nastávajúceho roka, ale keď sa nám bude dariť aspoň tak ako v starom a zdravie slúžiť, tak budeme radi. Aj nejaká ta korunka na obnovu nášho modelárskeho náčinia sa určite nájde a budeme sa všetci tešiť z každého jedného dňa, kedy nás bude „zamestnávať“ naša spoločná záľuba.

Tak teda prajeme všetkým kamarátom, priateľom a sympatizantom všetko dobré, a budeme sa tešiť na nové stretnutia.

Ako malý darček do nastávajúceho roka nech je Vám všetkým sprevádzkovanie týchto www stránok.



Silvester 2007


Silvester 2007


Silvester 2007


Pod skalkou


Pod skalkou


Pod skalkou


Pod skalkou


Pod skalkou


Silvester 2007


PF2008


Silvester 2007


Silvester 2007