Prolog
Akcie - Aktuality
Fotogaléria
Iné aktivity
UL lietanie
Kalendár
Odkazy
Kontakt

QRCode
UL lietanie
UL lietanie

Teraz mi prepáčte, ale budem v tejto časti tak trocha osobný, lebo mi nedá, aby som sa nepodelil s priateľmi o zážitky z činnosti, ktorá ma vracia do detských snov a v podstate mi prostredníctvom skupiny perfektných ľudí tieto detské sny na starobu začína napĺňať. Nebudem tu nikoho s tých ľudí menovať, oni keď zavítajú na túto stránku určite budú vedieť o kom je reč a aj fotografie, ktoré tu postupne budem uverejňovať ích z tejto činnosti „usvedčia“. Nech je teda táto časť aj mojím skromným ďakujem týmto ľuďom.


Všetko to začalo jedným medzištátnym preletom ultraľahkého lietadla LK-2 Sluka z letiska Vyškov LKVY cez Olomouc LKOL, Prievidzu LZPE do Ružomberku LZRU, kde táto nádhera našla svoj nový domov. To bola pre mňa hodená rukavica, začať podnikať aktivity k získaniu pilotného preukazu, aby som v budúcnosti môhol tohoto športového lietajúceho zariadenia využívať k bohulibé činnosti zvané lietanie. V nasledujúcom období (presne 2.9.2006) sa začalo s budovaním mojej leteckej „kariéry“. S pomocou práve tej skupiny ľudí už na začiatku uvedenej, kde som mal naozaj veľké množstvo šťastia, som začal u firmy Blue Sky Service s.r.o. na letisku Brno – Tuřany s výcvikom na UL lietadle P-220 Koala, imatrikulácie OK-CUR 01. Tým sa začala jedna z veľa pekných kapitol môjho života, ktorá sa nedá s ničím iným porovnať, ba ani dostatočne opísať, to sa musí zažiť.......


Dnes už som v pokročilom štádiu tohoto výcviku a napriek niekoľkým slabým chvíľkam, kedy som mal pocit, že som už vyčerpal veškerý svoj potenciál a že sa nemôžem pohnúť z miesta, je úspešné dokončenie výcviku na dosah. V týchto chvíľkach, kedy som nebol schopný vykúzliť na tvári inštruktora spokojný výraz, aj ked som sa o to veľmi usiloval, ma napádala aj myšlienka, či to má vôbec zmysel. Avšak tá vidina jedinečnej a neopakovateľnej šance lietať veľmi rýchlo zahnala čierne chmáry a aj ten spokojný výraz na inštruktorovej tvári sa dostavil. Každá, aj tá najkratšia chvíľa strávená vo vzduchu je pre mňa vzácnou a teším sa každý ďaľší letový deň.


Dňa 16.2.2008 som urobil ďaľší krok ku tomu, aby som môhol absolvovať prvý samostatný let. Urobil som písomné preskúšanie pred samostatným letom a bol síce naplánovaný aj ten samostatný let, ale počasie zariadilo inak. Tak ešte chvíľu počkáme, vraj trpezlivosť .......


1.3.2008 uskutočnené povinné školenie pilotov podľa Závazného bezpečnostního opatření ÚCL č.1/2007, ktoré organizoval BSS a Aeroklub Brno Slatina, jedna z podmienok pre lietanie po 31.5.2008.


A je to tu !!!! 4.3.2008 som odlietal poslednú úlohu s inštruktorom (I/11 let so zakrytými prístrojmi), tri kontrólne okruhy a nasledovalo preskúšanie pred prvým samostatným letom (I/12), ktoré som absolvoval s letovým riaditeľom spoločnosti BSS pánom Pavlom Veselým. Po troch okruhoch a zastavení na východnom Aprone tuřanského letiska mňa nechal v kabíne samého a daľšie tri okruhy boli len a len v mojích rukách a nohách, za pozorného dohľadu zo zeme a prípadného použitia rádiového spojenia. Po troch samostatných okruhoch som opäť na pojazdovej Echo naložil uzimeného pána Veselého a po pojazdových Alfa, Foxtrot hajde odstaviť lietadlo a vypočuť hodnotenie . Všetko dobre dopadlo, zápis v knižke umožňuje samostatné lety na type a postup do ďaľšieho kola tejto úžasnej "súťaže", kde zápasím sám so sebou.



16.3.2008 prvý samostatný odlet do priestoru mimo CTR (Židlochovice) za účelom plnenia ďaľšej úlohy (I/16 zátačky o náklonu 15 až 45 stupňov), čím som úspešne zakončil sériu marcových letových dní náletom 4:43 hodiny.





Ukončenie úlohy I/16, ukončenie úlohy I/17 (zábrana pádom a sklzy), v prostoru Židlochovice a Pozořice. Nálet za mesiac apríl 03:42 hodiny.








Príprava na navigačné lety. Výber tratí a navigačné prípravy. Kontrólny let do prostoru Pozořice. Ukončenie úlohy I/18 nácvik rozpočtu. Úloha odlietaná na letisku LKKY Kyjov. Nálet za mesiac máj 01:57 hodiny.



20.6.2008 navigačný let s medzipristátím 100 km LKTB - W - LKKA - Boskovice - LKTB, 01:27 hodiny,

22.6.2008 navigačný let s medzipristátím 200 km LKTB - S - LKKY - LKHN - LKTB, 02:06 hodiny,

27.6.2008 kontrólny navigačný let s medzipristátím - riadené lety VFR, 01:10 hodiny,

28.6.2008 navigačný let 100 km samostatne s medzipristátím LKTB - S - LKBA - Hodonín - LKKY - S - LKTB, 01:02 hodiny.

Nálet za mesiac jún 05:45 hodiny.

Ukončenie praktického výcviku pilota ULLa. Nálet 42:30 hodin, 256 letov, z toho sólo 07:19 hod, 38 letov.

Budúci mesiac by mali nasledovať ešte asi dva lety z dodatkovej osnovy riadené lety VFR a požiadanie inšpektora o vykonanie teoretickej a praktickej skúšky.



Dňa 20.7.2008 som absolvoval teoretickú časť skúšok pilota ULLa na letisku Vyškov. Skúška prebehla schváleným testom na PC u inšpektora Petra Voženílka.




Dňa 23.8.2008 som absolvoval praktickú časť skúšok pilota ULLa v dĺžke 40 min. na letisku Křižanov a Sazomín u inšpektora Pavla Staňka.

Tým som ukončil výcvik pilota a bola mi priznaná kvalifikácia pilot ULLa a riadené lety VFR.

A je to!!

Som síce starý dedko, ale mladý pilot, a tak budem musieť pilne a trpezlivo získavať praktické skúsenosti ako to len bude možné.

Veľmi by som sa chcel týmto poďakovať všetkým priateľom, ktorí mi výcvik umožnili a pomáhali mi v ňom, lebo bez ích pomoci by to možné nebolo. Sú to predovšetkým syn Martin, celý kolektiv leteckej školy Blue Sky Service s.r.o., ŘLP na letisku Brno-Tuřany, inšpektorom a všetkým, ktorí mi držali palce. Bol to naozaj nádherný zážitok a moc ďakujem!!!

Tu budem teraz uverejňovať komentované fotografie z lietania po rôznych miestach Českej a Slovenskej republiky








Fotografie z letu na Palavské jazerá, Lednici a Valtice lietadlom P-220 Koala dňa 29.7.2009











Dynamic WT-9 na LZRU























Pri príležitosti konania akcie „Zatváranie neba“ na letisku v Gôtovanoch v dňoch 18.-19.9. som s Martinom letel z Brna do Gôtovian na P220 Koala, Martin na WT 9 Dynamic. Martin sa ku večeru vrátil nazad do Brna a opäť priletel v nedeľu .V sobotu som dačo polietal a v nedeľu som sa o 14,00 vydal na cestu nazad do Brna. Cesta trvala hodinu dvadsaťpät minút. Martin sa vrátil až v podvečer.