Prolog
Akcie - Aktuality
Fotogaléria
Iné aktivity
UL lietanie
Kalendár
Odkazy
Kontakt

QRCode
Hlavní stránka Prolog.....

Účelom ani poslaním týchto stránok nie je, ale ani nemá byť propagácia a zviditeľnenie konkrétneho modelárského klubu. My totiž žiadnym klubom nie sme, aj keď mnohí z nás majú už účinkovanie v rôznych kluboch za sebou a akosi nám ta klubová strecha nad hlavou ani nechýba. Sme vyznavačmi slniečka a pred jeho prílišným účinkom nám stačí na ochranu našich už len sporadicky vlasmi porastených hláv miesto tej strechy obyčajná čiapka. Sme partia ľudí z Liptovského Hrádku a okolia, postihnutá rovnakou "chorobou", ktorou je lietanie a všetko, čo s tým súvisí. Radi sa pozeráme k oblohe, a to nielen preto, aby sme nevideli naše jednofarebné, sivé tiene lenivo sa pohybujúce v dvojrozmernom priestore, ale aby sme si aspoň čiastočne podmanili a rozšírili naše teritórium o rozmer tretí.

Čo chceme touto prezentáciou povedať?

Ak chceš aby dieťa nehnevalo, daj mu hračku - kto sa hrá, nehnevá.
My sme síce pred "nedávnom" z detského veku vyrástli, ale to hranie nás chvalabohu baviť neprestalo. A ak existuje názor, že človek sa k stáru akoby opäť stáva dieťaťom, tak my sme toho názorným príkladom a vôbec se k tomu nebránime priznať. Tak teda vstúpte a vítajte u nás........



Lietame často, radi, a či aj dobre, to nechávame na hodnotenie iným, ale príliš si s tým hlavu nezaťažujeme. Lietame pre potešenie vlastné a sem tam aj pre prípadné príležitostné diváctvo a ako vidno z niektorých fotografií, ani naša závislosť od počasia nie je veľká.



Nakoľko sme naklonení aj iným spôsobom udržiavania dobrých vzájomných vzťahov, sem tam uskutočníme akciu, ktorá preverí nielen zručnosti modelárske, ale aj napríklad šance na použitie niektorých jedincov pri práci v domácnosti, či núdzovom prežití ve voľnej prírode.



Každý z nás tvorí tak, ako mu doma dovolia, aká miera tolerancie a aké množstvo napríklad balzových pilín v nedeľňajšej hovädzej polievke je ešte stráviteľné. Je to teda veľmi individuálne a vzájomná výpomoc a solidarita je v hojnej miere využívaná.


Počítadlo prístupov

Počet prístupov od 22.4.2014

pocítadlo.abz.cz

Optimalizované pre Mozilla Firefox

© Zdeněk Kučera